Prajitura cu cirese

de cristeena20 in Dulciuri, 7 Aug 2014 | 4847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 600 gr faina
  • 12 linguri de ulei
  • 225 ml lapte
  • 1 lta praf de copt
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • cirese
  • 2 linguri cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Desfacem ciresele de samburi si le punem la scurs intr-o sita. Eu am avut gata desfacute si congelate. 

Batem ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie bine pana isi dubleaza volumul si aduagam treptat uleiul. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte, jumatate din faina amestecata cu fermentul; repetam cu restul de lapte si apoi faina ce a ramas. 

Tava rotunda (sau poate fi si una dreptunghiulara) se unge cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt. Turnam cca 3/4 din compozitie si apoi in cealalta parte ramasa adaugam cacao. Amestecam si turnam deasupra aluatului alb.

Deasupra presaram cu ciresele scurse de sucul lasat.

Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru cca 60 minute. Se face testul scobitorii  si cand iese curata scoatem prajitura din cuptor.

Cand e rece scoatem din forma si pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese